onsdag den 11. august 2010

Sexy chik - om gade-moden i Østeuropa

For mange mennesker er begreberne "fashion/mode" og "Østeuropa" to modsætninger.

Ofte visualiserer man sig en stor tyk dame med bondekone-look, træsko og tørklæde om håret, hvis man tænker på kvinder fra Ukraine, Polen eller et af de andre gamle Sovjet-lande.

Men gang på gang må man se denne forestilling blive overrumplet af virkeligheden, for der er ikke meget "bondekone" over de kvinder, der faktisk bor i Østeuropa.

Aldrig har jeg set så mange kvinder gå i stilletter, som man ser det i Østeuropa. Alle steder og til enhver lejlighed formår de at gå rundt på høje høje hæle, som var det det mest naturlige fodtøj at have på i verden.

Ydermere ses der også mange unge kvinder i små korte sommerkjoler og shorts med moderne sommertoppe eller T-shirts til, som de frisker op med fine accessories og smykker.

Det er som om kvinderne i Østeuropa siger: "Vi er smukke, og vi kan bære alt tøj"- og de gør det, og det på en måde der gør dem sexy-chikke og yderst elegante.

Stilen er meget mere fri og ny-tænkende, end den vi ser på gaden i Danmark, og jeg tænker, at vi virkelig kunne lære noget om at turde være moderne af de chikke kvinder fra Østeuropa.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar